Reviews

” Wanneer je een kunstenares de vrije hand geeft aan een schilderij dan is het altijd afwachten, maar Annemiek sloeg de spijker op zijn kop. De kleuren zijn precies wat ik mooi vind. De boodschap is van mijzelf en in combinatie met het schilderij is het voor mij elke keer weer een moment van aarden en bezinning. Voor mij is dit kunstwerk een aanwinst in mijn woonkamer. “

Degene die het eerst vergeeft...

” Sinds augustus 2019 ben ik eigenaar van het Business School Notenboom. Binnen deze scholen hanteren we 4 kernwaarden, die in alles wat we doen doorklinken: ondernemerschap, persoonlijk, inspiratie en ambitie. Ik heb Annemiek gevraagd om de scholen met elkaar te verbinden samen met de kernwaarden. De doeken van 60 x 60 cm  hangen op mijn kantoor en stralen perfect uit wat ik voor ogen heb met het onderwijs.”

Business School Notenboom Ambitieus en inspirerend
Business School Notenboom Persoonlijk en ondernemend
Aquarel portret Anja

” Wat geef je iemand die alles al heeft?  Met dat idee liep ik al even rond. Voor mijn bijzondere bonus moeder maakte Annemiek een silhouet tekening. In mooie passende kleuren en in een mooie lijst. De tekening ademt passie, respect en aandacht. Mooi om te geven en de tekening staat prominent in de huiskamer.”

Collect beautiful moments links
Collect beautiful moments rechts

“Wij genieten al een tijdje van een prachtig tweeluik gemaakt door Annemiek van Stokkum. Ik kende het werk van Annemiek al en vind de verrassingen die je vindt in haar werk altijd erg leuk. Bovendien werkt Annemiek altijd met heldere en frisse kleuren. Mijn man maakte kennis met het werk van Annemiek tijdens expositie en was ook meteen enthousiast.

Annemiek is daarna bij ons thuis komen kijken om de sfeer te proeven van onze inrichting en ook naar de licht inval van de plek waar haar werk zou komen te hangen. Annemiek nam alle tijd om samen met ons door haar portofolio te bladeren en zo konden wij aangeven wat we wel en niet leuk vonden. We besloten dat het een tweeluik moest worden en dat er elementen van ons leven in voor moesten komen. Zo heb ik een spreuk die ik mooi vind, en die wilde ik graag terugzien. De rest van mijn gezin vindt het niets, dus heeft Annemiek de spreuk onopvallend toch verwerkt in het schilderij. Ook ons hondje komt voor in de doeken door middel van een pootje. De zilveren vlinders staan symbolisch voor de “witte vlinders” in ons leven.  Wij hebben een “groepsnaam” voor ons gezien en ook die zie je terug in het schilderij. Verder vind je nog de hobby van mijn man…vissen. Nog persoonlijkere schilderijen zijn er niet te bedenken.

Annemiek maakte eerst een voorzet op een kleiner doek. Hierop konden wij op en aanmerkingen geven en die paste ze later aan. Daarna gaven wij akkoord.

Toen de schilderijen klaar waren mochten we met het gezin in het atelier komen kijken en konden er nog aanpassingen gedaan worden. Na ons akkoord heeft ze de laatste vernislaag aangebracht en kwam ze de schilderijen thuisbrengen.

Dus wil je niet een “duizend in een dozijn” schilderij? Zoek je een persoonlijk schilderij dat je dag na dag nog blijft verrassen? Ga dan eens met Annemiek in gesprek. Wij zijn nog elke dag super blij met ons tweeluik!”

Sterren van gezin

“Nadat het idee voor een doek besproken is, start Annemiek met het uitwerken van het idee in een of meerdere schetsen, waarbij ze al zoveel mogelijk van alle wensen verwerkt. Deze schetsen bespreekt Annemiek met je, zodat je op basis van de schetsen het eindontwerp mee kan bepalen. Je krijgt zo een goed beeld van het eindresultaat en kunt tussentijds ook nog nieuwe ideeën opperen of bijvoorbeeld de uiteindelijke kleur kiezen. Als het ontwerp klaar is, krijg je hem te zien voordat de vernislaag erop gaat, zodat je nog eventueel wat accenten aan kunt laten passen. Pas als het helemaal naar je zin is, gaat de vernislaag erop en kan het doek de ruimte verblijden.

Voor onze zoon wilde ik onze 3 sterrenbeelden, zoals ze aan de hemel echt zichtbaar zijn, in één doek samen laten komen met het sterrenbeeld van Floris in het midden. Annemiek heeft 2 varianten gemaakt op doeken van 60 x 60 cm: een nachtblauwe en een turquoise. De nachtblauwe hebben we op onze slaapkamer gehangen en de turquoise hangt bij Floris op zijn kamer. Zo zijn we altijd verbonden met elkaar.”

Sterren gezin
Feniks

“Voor mijn werkkamer heb ik Annemiek gevraagd een gouden feniks te ontwerpen op een fuchsia achtergrond. De feniks is een vrouwelijk dier (reiger) dat steeds uit haar eigen as herrijst en aan kracht wint. De feniks is voor mij mijn ’totemdier’ en herinnert me eraan dat iedere beproeving of tegenslag me sterker zal maken”

Wil jij ook een kleurrijk uniek mixedmediaschilderij speciaal voor jou gemaakt?
Vul dan het onderstaande formulier in en dan neem ik contact met je op. Er komt gegarandeerd iets heel tofs uit!
Contactformulier