Chaos

De afgelopen maanden waren een beetje chaotisch. Het was een fase waarin ik het druk had in mijn hoofd. De balans was even zoek. Mijn eigen werk, ons gezin, het huishouden, mijn nieuwe werk voor een nieuwe baas in een nieuwe branch, ouderwetse ballen die tegelijk in de lucht gehouden moesten worden. Gelukkig heb ik een hele fijne uitlaatklep, waar jullie dan weer van mee kunnen genieten!

Sommige schilderijen vloeien zo uit mijn handen, daar hoef ik dan vrij weinig voor te doen. Dit schilderij is er één van. Ondanks dat het heel soepel ging, zit er stiekem veel werk in. En dat maakt dit schilderij nu zo tof! Laag voor laag zette ik op het doek, met verf, structuur, inkt, ik trok mijn stencils en stempels zelfs weer uit de kast! En alles heerlijk door elkaar heen! Deze mixed media-stijl verwerkte ik heel lang in mijn art journal. Combineren, uitproberen, één geheel in de chaos creëren, heerlijk.

Toen het schilderij klaar was, besefte ik me welk effect het werken met je handen op je heeft. Als ik schilder, ben zo gefocust op het schilderen, dat mijn popcornbrein zich helemaal ontspant. Helemaal in mijn eigen cocon, Het is voor mij zelfs te vergelijken met mediteren! En dat betekent dit schilderij voor mij: ervaar je chaos? Zorg voor structuur, creëer iets je handen en de ontspanning volgt vrijwel meteen! Probeer het maar eens!

Chaos
Chaos | Mixed media op canvas | 50 x 50 cm

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *