De kracht van Everything is figureoutable

Een uitspraak van Marie Forleo, of eigenlijk haar moeder 😉 Het betekend simpel gezegd; alles is uitvogelbaar! Klopt, geen Nederlands woord en juist daarom voor mij zo krachtig. Overal is een oplossing voor.

Voor iemand die nog wel eens een beertje op een weg tegenkomt, of misschien heel soms een mug in een olifant kan veranderen, klinkt dit misschien onwaarschijnlijk. Maar geloof mij, het is waar en het is een van mijn favoriete mantra’s geworden de afgelopen maanden.

Er is geen trucje of ingewikkelde handeling voor nodig. Het is eigenlijk heel simpel. Loop je ergens tegenaan? Is er een probleem of iets kapot? En blijf je maar in je hoofd hangen in dezelfde vragen als; hoe moet ik dit doen of oplossen? Stop met waar je mee bezig bent, haal even diep adem en zeg dit mantra: Everything is figureoutable. Of als je niet van die Engelse uitspraken houdt; alles is uitvogelbaar.

Het helpt mij erg goed om daarbij letterlijk in beweging te komen (kop thee zetten of even stukje lopen). Hierdoor neem ik letterlijk én figuurlijk afstand van het “probleem”. En 9 van de 10 keer komt er, terwijl ik dus met iets heel anders bezig ben, een ingeving wat mij helpt met het “probleem”. Of nog fijner; de oplossing! En dat gevoel is zo magisch, elke keer weer.

Diep van binnen weten we allemaal dat overal een oplossing voor is. Maar soms vergeten we dat. Ik wel in elk geval. Ben ervan overtuigd dat iedereen alles kan, of als je het echt niet kan er altijd wel iemand is die het wel kan. Dat overal een oplossing voor is. Kijken naar mogelijkheden en creatieve oplossingen. In plaats van denken; ik kan dit of dat niet, denk eens; ik kan het nog niet, maar ik kan het wel uitvogelen. Dat zet meteen aan tot actie en doorzettingsvermogen.

Nadat ik deze uitspraak een aantal keer gebruikte, en merkte welke positieven effecten het op mij heeft, heb ik deze uitspraak tot mantra bij uitdagingen gebombardeerd. En omdat het voor mij zo’n belangrijke mantra is geworden, wilde ik dit natuurlijk vastleggen op doek, om te delen met de wereld. Om anderen ook bewust te maken van de kracht van deze uitspraak!

Voel je vrij om deze uitspraak ook te gebruiken en voel de magie als je weer eens iets hebt uitgevogeld?

Liefs, Annemiek 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *