Hoe werkt een Vision board?

Je hoort of ziet het vast wel eens voorbij komen; een Vision Board. Maar wat is het nu eigenlijk? En hoe werkt het nou precies? Ik leg het je graag uit!

Wat is een Vision Board eigenlijk?

Zoals het gezegde luidt: één beeld zegt meer dan 1000 woorden! 
Een Vision Board is een krachtig hulpmiddel om je wensen, doelen en verlangen letterlijk in beeld te brengen, op een ontspannen en creatieve manier. Door het visueel maken van al je dromen en verlangens, werkt het manifesteren hiervan krachtiger. Je legt je focus op wat er in de toekomst voor je is. De Wet van Aantrekking doet dan zijn werk. Als je namelijk gelooft dat het er nu al voor je is, zal het je aantrekken. 
Een Vision Board is dus een collage van afbeeldingen en woorden waarmee je je dromen, doelen of verlangens kan visualiseert. 
Dit kunnen materiele zaken zijn (bijvoorbeeld die mooie keukenmachine, nieuwe schoenen of een bos bloemen) maar ook immateriële dingen (bijvoorbeeld hoe je je wil voelen). Denk hierbij aan dromen, doelen of verlangens op het gebied van relaties, gezondheid, werk, financiën en persoonlijk vlak.

Waarom gebruik ik een Vision Board?

Een aantal jaren geleden kwam het begrip Vision Board op mijn pad. Ik zat midden in mijn 30-ers dilemma van “is dit alles?” en “wat wil ik nou eigenlijk”. Voor de grap heb ik toen op mijn verjaardag een Vision Board gemaakt. Met vragen als wat wil IK, wat vind IK belangrijk, waar wil IK me het komend jaar op focussen? Ik maakte het bord en was verrast door de uitkomst! Wil ik echt sporten??? Wat bedoelde ik daarmee? En ja liefde is en vind ik inderdaad heel belangrijk 😉 Ik liet het verder los. Na een tijdje merkte ik dat er dingen in mijn leven begonnen te veranderen in de richting die ik graag wilde. Of dat ik de materiele spullen die op mijn Vision Board stonden, ook echt had ontvangen! Dit gaf me zo’n magische gevoel! Sindsdien maak ik regelmatig Vision Boards. Soms 1x per jaar, soms vaker als ik merk dat het Vision Board is uitgekomen of niet meer resoneert met mijn leven op dat moment.

Vision Board
Vision Board

Het is niet zo zwaar zweverig als dat het kan klinken. Het is juist leuk en ontspannend om te maken. Je neemt even bewust de tijd om te focussen op jezelf. Ik geloof dat het maken van een Vision Board werkt. Ik geloof steeds meer in de Wet van Aantrekking. En ik weet hoe magisch het voelt om je doelen te behalen of als je dromen of verlangens werkelijkheid worden. Dat is wat ik jou ook gun! 

Hoe maak je een Vision Board?

Het maken van een Vision Board is helemaal niet moeilijk. Zoals ik al eerder zei, het is juist leuk en ontspannend.
Als ik een nieuw Vision Board maak, zorg ik ervoor dat ik even een moment alleen ben. Het liefst werk ik in stilte, zodat mijn focus 100% bij het visualiseren ligt.

Vision Board
Vision Board

Het maken van een Vision Board zelf is een van de stappen van het hele proces. Je knipt en plakt woorden en beelden uit die je aanspreken. Op een Board, een vel papier of in een journal. Wat jij het fijnst vindt
Een andere belangrijke stap die erbij hoort is loslaten. Alle woorden en afbeeldingen die je op je Vision Board hebt geplakt, zijn kleine of grote verlangens die je uitzendt. Om de Wet van Aantrekking goed te laten werken, moet je die verlangens loslaten. Dat wil niet zeggen dat je er niet aan hoeft te werken, maar wel dat je erop vertrouwt dat het naar je toe zal komen. En door bewust elke dag even naar je Vision Board te kijken, wordt je verlangen dagelijks getriggerd en het manifesteren in werking gezet.

Heb je meer vragen over Vision Boards? Stel ze dan gerust. Ik help je heel graag, omdat ik deze magie wil delen!
Het hele proces leg ik je graag uit tijdens een van mijn workshops. Deze zullen binnenkort van start gaan. Dus houdt de site of socials in de gaten.

Liefs, Annemiek

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *